20 May 2017

Aşkın Kıyısında-Kitap Yorum




Yedi yıllık evli olan Grace kocası ile sorunlarını halledip eskisi gibi olmak... Ella evlenip çoluk çocuğa karışıp mutlu bir yuva kurmak..ve Flick artık eski uçarı hallerini bırakıp tek bir adamla doğru düzgün bir hayat kurmak ister.

Bu üç yakın arkadaş kendi yaşama telaşlarından artık eskisi gibi beraber takılıp ,bir araya gelemezler.Ella'nın yazlığında bir haftalık tatil yapmaya karar verirler.Telefonun çekmediği ,en yakın marketin pekte yakın olmadığı bu yere Grace'in telefona ve içkiye  bağlı yaşayan kocası  bu durumdan pekte hoşnut değildir.

Flick  yeni  sevgilisi Noah ile beraber gelince ise işler biraz karışacak.


Aşk,dostluk,sadakat ve ihanetin hikayesi...

Grace ,yeni keşfettiği duygular yüzünden yedi yıllık hayatına ,kocasına ihanet etmek istememektedir.Ettiği sadakat yemine bağlı kalmak için mücadele edişini dinliyoruz ondan...İnsan sadece fiziksel olarak yaptığı zaman mı ihanet sayılır?Ya hissettiği dile getiremediği duygular?

Bir müddet sonra birilerinin işlediği haltları biz anlıyoruz tabi zavallı kahramanımız kendi içsel mücadelesinden önünde olanları pek idrak edemeyince en acı şekilde öğreniyor sonunda..ben bile okurken rahatlıyorum yani  ki pek rahatlanacak bi durum değil aslında Allah düşmanımın başına vermesin.

Biraz uzun gelebilir.Bende öyle hemen bitirmedim ama okurken sıkılmadım da hoşuma gitti.Gerçek hayatın içinden olduğu için belki hikaye samimi içten geldi.

-"Bütün isteğim bu,düzgün ve her gece eve gelen bir kocayla yuva kurup,çilli suratları olan birkaç çocuğa sahip olmak.Belki bir de köpek.Çok fazla şey mi istiyorum?Neden bizim nesildeki  kadınların bunu yapması bu kadar zor? Bunun yapılması gereken iyi ve onurlu hareket olduğu düşüncesinden ne zaman vazgeçtik? Neden ev hanımı ya da anne olarak nitelendirilmekten mutlu olmak yerine başka şeylerde başarılı olmak için büyük çabalar sarf etmek zorundayız.?"


Sayfa Sayısı: 480
Baskı Yılı: 2016

4 yorum:

  1. İhanet olmasa askli kitaplar yazilmiyormu acaba 😁 cok severim ask kitplarini.Sende güzel yorumlamissin kayıppp balik 😁

    YanıtlaSil
  2. aşk da severim romantizm de korku da fantastik de. bu da okunurmuşş :)

    YanıtlaSil